ODEBÍRAT NOVINKY
chlebakurz.jpg
Máte rádi chleba, ale nevyhovuje vám, že je průmyslově vyráběný a vy nevíte, co v něm vlastně je a kde všude ležel než se dostal na váš stůl? Pak si upečte svůj vlastní! Ukážu vám, že je to celkem jednoduché a především zdravé a vy budete mít doma denně čerstvý chutný chléb.
Na kurzu si povíme, co je to kvásek, jak si ho doma připravit a uchovávat, aby byl vždy po ruce. Představím vám některé druhy mouk, které jsou mimo nejčastěji užívanou pšeničnou vhodné pro pečení chleba a především zvyšují jeho výživovou hodnotu. Řekneme si jak s pečením domácího chleba začít, na co si dát pozor, jak chleba skladovat, jakou má trvanlivost atd. Čerstvý chleba vám dám ochutnat, abyste se sami přesvědčili, jak je výborný.
Že nemáte moc času a přesto byste si rádi upekli domácí chleba? Pak si pořiďte domácí pekárnu, ta za vás ohlídá hnětení, kynutí i pečení, jen je třeba vědět, jak s ní správně spolupracovat a co do ní všechno dát, aby byl výsledek 100 %-ní. S narozením syna mi ubylo času na všechny mé domácí povinnosti (radosti), přesto jsem se nechtěla žádné z nich vzdát. Domácí pekárna mi usnadnila práci s pečením chleba, přípravou těsta na rohlíky, koláče, domácí pizzu ad. Ale ani ona to nezvládne sama, jak si někteří myslí. Je třeba ji „vychytat“, aby se chleba podařil. Ráda vám předám své zkušenosti. Chleba sice není tak hezký a kůrka tolik křupavá, ale je výborný, zdravý a hlavně jednoduchý pro přípravu. V pekárně se dají také velmi snadno připravit domácí marmelády nebo ovocné přesnídávky. Bez namáhavého míchání a připalování. Poradím vám, jak na to a čím nahradit cukr, kterému je lepší se vyhnout.
Na závěr kurzu si každý účastník odebere vzorek kvásku, abyste si mohli pečení doma hned vyzkoušet. Řekneme si několik jednoduchých receptů. Pečení si určitě zamilujete a vaše rodina výborný domácí chleba! S sebou si vezměte dobře umytou menší uzavíratelnou sklenici (ne od nakládané zeleniny)!

Místo konání:
STUDIO FASCINACE, Újezd 450/40, Praha 1 (parkování zdarma - Nosticova 2a, bezbariérový přístup od zastávky tram Hellichova) - 400,-/os. (děti zdarma) - zahrnuje ochutnávku

BRÁNA INSPIRACE, Mostecká 3, Litoměřice - 300,-/os. (děti zdarma) - zahrnuje ochutnávku
TERMÍNY KURZU:
V případě zájmu si napište o nový termín a já Vám pošlu email s podrobnostmi jakmile jej vypíšu.

Nabízím také možnost uspořádat kurz ve vašem mateřském, rodinném centru či jinde.
Reference:
HANA S.: Kurz byl pro mě impulsem konečně začít péct z kvásku. Kvásek, který jsem si odnesla, používám dodnes. Velmi jsem ocenila dopodrobna vysvětlený celý proces jak při klasickém pečení v troubě, tak při pečení v domácí pekárně. Ohledně pečení kváskového chleba bylo pro mě skoro vše nové, s vědomostmi od Vás jsem se začala lépe orientovat a mohla začít i experimentovat. Oceňuji i mnohé zajímavé tipy ohledně kvality mouky a prověřené zdroje, kde ji získat. Kurz tedy hodnotím velmi kladně.
IVETA T.: Váš kurz mě příjemně překvapil, protože i když už jsem chleba z kvásku několikrát pekla, dozvěděla spoustu nového a hlavně různé tipy a vychytávky. Moc děkuji! Kvásek, který jsem si z kurzu přinesla mi sice nevydržel, protože jsme byli dlouho pryč, ale aspoň jsem měla důvod založit si vlastní, už jsem věděla jak. Myslím, že se povedl a hlavně chleby chutnaly skvěle. Informace byly ucelené, srozumitelné a bylo jich hodně. Je vidět, že s pečením máte hodně zkušeností. Kurz určitě doporučuji.

HANA S.: Kurz byl pro mě impulsem konečně začít péct z kvásku. Kvásek, který jsem si odnesla, používám dodnes. Oceňuji dopodrobna vysvětlený celý proces jak při klasickém pečení v troubě, tak při pečení v domácí pékárně. Ohledně pečení kváskového chleba pro mě skoro vše nové, s vědomostmi od vás jsem se začala lépe orientovat a mohla začít i experimentovat. Velmi děkuji i za tip na výborný zdroj čerstvě namleté mouky. S kurzem jsem byla opravdu velmi spokojená!

JITKA T.: Kurz byl pro mě velmi přínosný, oceňuji ochutnávku chleba i kvásek do skleničky, se kterým jsem mohla začít doma péct. Dozvěděla jsem se informace k moukám, srovnání pečení v troubě a domácí pekárně, konečně jsem si upravila doby kynutí. Kurz hodnotím kladně. Ráda navštívím i kurz praktického pečení, abych se vám mohla dívat "pod ruce".

HANKA F.: Tak jsme to dnes zkusili - a povedlo se! Díky tvým radám jsem hned na první pokus upekla fantastický chleba, kvásek krásně vzešel, chleba se ani nepropadl, ani cokoliv jiného, a co víc - můj muž si ho zamiloval na první kousnutí! :) Snědl ho půlku, ještě ani nevychladl. Moc děkuji, chleba teď budeme určitě péct pravidelně! Ještě jednou moc díky, přesně tohle jsem potřebovala!
LUCIE ERNSTOVÁ - spokojenamama@seznam.cz | 724 663 586
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one